Don´t drink and drive!

Tyvärr finns det oansvariga föräldrar, som tar dåliga beslut, VÄLDIGT dåliga beslut som har med liv och död att göra.
Föräldrar som leker med döden som om de har 9 liv (som man brukar säga att katter har 9 liv), en onödig parantes, jag vet.

Läste att en kvinna körde cirka 2 ½ mil medans hon var riktigt berusad. Barnen hade hon med sig i bilen och lät den blåsa i alkolåset för att bilen skulle startas. För ett år sedan dömdes hon för grovt rattfylleri och samhällstjänst. Då erkännde hon att hon hade alkoholproblem. Promilehalten låg på 1,4. Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille. Över 1 promille är det grovt rattfylleri, snacka om att hon var väldigt påverkad. Tack och lov att hon höll sitt och barnens liv, vid behåll.

Jag förstår inte riktigt hur kvinnan tänkte? Iförsig hon var ju påverkad av alkohol, då tänker man aldrig förståndigt.
Ok, om hon missbrukar alkohol, sitt hemma. Åk inte bil! Specillet när man har ett ansvar och ge en trygghet till sina barn.
Be om hjälp om du missbrurkar alkohol! Massa mängder av alkohol för inget bra för en och ens omgivning.
Det kunde ha slutat riktigt illa, men som tur stoppades hon av polisen i tid. Hoppas bara att detta inte upprepas igen.

Tyvärr finns det fler alkoholmissbrukare som super sig fulla och tror att de är så himla nykter att de kan klara av att köra en bil. Att man utnyttjar speciellt små barn för att låsa upp bilen, är väldigt ansvarslöst.
Jag hoppas verkligen att det inte finns många osmarta människor som kan tänka sig öppna en alkolås åt en vän som är onykter. Tycker en att det är mer kul med alkolhol i kroppen, fine. Drick och låt bilen vara, i minst ett dygn.

Länk: http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/kvinna-fast-for-rattfylleri-lat-barnet-blasa-i-alkolaset(1851573).gm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0